Trippla SM-silver

Linköping Discgolf har lyckats väldigt fint på årets individuella SM som gick av stapeln i Umeå.

I MP40 så kammade Henrik Wahlman hem en silvermedalj. Henrik låg i delad ledning inför finalrundan men Åke Wallbäcks var den bättre spelaren den här gången.

I MJ18 så hade Elias Gripler från Brunna en ointaglig ledning medan det var en hård kamp om andra- och tredjeplats mellan Ture Valtonen och Dennis Augustsson från Alingsås. Ture höll ihop nerverna på ett föredömligt sätt och knep silvermedaljen med ett kasts marginal.

I MPO så hade Linus Carlsson på samma sätt som Elias en ointaglig ledning inför finalrundan. Men efter Linus var det ett getingbo med många duktiga spelare som hade chans på silver och brons, däribland Simon Kappling. Simon kapade tidigt åt sig några kasts försprång och höll sedan silverplatsen in till sista hålet.

Stort grattis till alla medaljörerna!

Berömvärda omnämnanden går också till Krister Valtonen som bara var ett kast ifrån att ta sig till finalrunda i MP50. Även Stig Hangvar hade länge chans att få spela finalrunda. Både Krister och Stig spelade långt över sin rating under SM. I MP40 så lyckades Jonas Hangvar klara final-cut och slutade på åttonde plats. Fredrik Wihlborg slogs med både driving- och puttdemoner, men lyckades på ett hedervärt sätt sänka sin score med sex kast på Mariehemsängarna innan SM var slut.

Med dessa fina framgångar och fantastiskt roligt häng utanför banan hoppas vi att andra klubbmedlemmar kan bli inspirerade att hänga med ut och tävla framöver. Härnäst är det par-SM i Västervik där vi tippar att det finns fler medaljchanser för deltagarna från Linköping.

Från vänster Henrik Wahlman, Simon Kappling och Ture Valtonen.

Skribent: Jonas Hangvar