Discgolf

Discgolf är en en av världens snabbast växande sporter och fritidsaktiviteter. Det är en rolig aktivitet som passar alla oavsett om man är gammal eller ung, man eller kvinna, om man spelar för motion eller för att bli bäst. Det är en billig sport där materialet man behöver inte kostar så mycket och de flesta banor i Sverige är gratis att spela!

Du behöver inte mycket för att börja spela discgolf; en disc, en bana och ett glatt humör! Många gillar att lyssna på musik eller en podcast när de spelar, men absolut roligast är att gå en runda med några kompisar! För att hitta banor att spela på rekommenderar vi www.discgolfbanor.se, det finns banor i hela landet!

Varför heter det discgolf?

Frisbee är varumärkesskyddat av företaget Wham-O och kan därför inte användas av andra företag eller som sportens namn.

Discgolf i världen

Det finns över 8500 banor i världen, varav över 200 i Sverige. Populärast är sporten i USA med ca 6400 banor, följt av Finland med ca 600.

Om du vet hur golf eller minigolf spelas, så är discgolf inte så annorlunda. Du spelar en bana bestående av ett flertal hål (oftast 9, 12 eller 18), där varje hål har en markering där du ska börja (utkastet), samt ett "mål" dit du ska nå (korgen). Du kastar ett kast i taget, där det föregående landar får du fortsätta med nästa.

Banor har en stor variation av hinder, beroende på var banan är anlagd. Vanligast är skogsbanor, där majoriteten av hindren består av träd och höjdskillnader. Men det finns även en hel del öppnare parkbanor, där vinden är mer påtaglig och speciella regler kan finnas för hålen.