Summering 2020

Med sista seriespelet för säsongen spelat och klart är det dags att summera vad som hänt under detta speciella år!

KM

Vi slog deltagarrekord på KM med hela 44 deltagare! Här har vi pristagarna:

Open

 1. Ture Valtonen
 2. Jakob Ross
 3. Simon Kappling

MP40

 1. Mikael Wiberg
 2. Patrik Almqvist
 3. David Holm

Avancerad

 1. Johan Dahlgren
 2. Niklas Göransson
 3. Zebastian Kristofersson

Motion

 1. Markus Hall
 2. Daniel Hu
 3. Stefan Johansson

Junior

 1. Jakob Lind
 2. Stig Hangvar

Random Doubles

Förra året hade vi 56 unika deltagare, i år gick den siffran upp till 83 stycken! Kul att det blivit så populärt! Pristagare:

 1. Anton Saldner
 2. Jakob Lind
 3. Fredrik Wihlborg

Seriespelet

163 unika deltagare i år, av dessa var det hela 86 som var med på minst 5 deltävlingar och därmed fick ett giltigt snitt.

Open

 1. Simon Kappling
 2. Henrik Wahlman
 3. Ture Valtonen

Dam

 1. Anna Petersson
 2. Lisa Rosberg

Avancerad

 1. Niklas Göransson
 2. Jonas Kronman
 3. Mikael Johnsson

Motion

 1. Daniel Hu
 2. Marcus Hall
 3. Joakim Nilsson

Junior

 1. Jakob Lind
 2. Stig Hangvar

Ändringar i klasser

Vi hälsar Niklas, Jonas, Mikael, Patrik Almqvist, Simon Höglund, Johan Dahlgren och Zebastian Kristofersson välkomna till Open och Daniel Hu tillsammans med Marcus Hall flyttas upp från Motion till Avancerad.

Tack vare det stora intresset på KM väljer vi att nu ha med MP40 som en standardklass på Seriespelet. Börjar med den klassen redan nu i VinterSeriespelet. Alla juniorer som passerat 40 är varmt välkomna att anmäla sig här (om man vill, föredrar man sin befintliga klass finns det inget tvång att flytta).

SM

Föreningen tog hem hela 5 SM medaljer under året!

Under individuella SM i Umeå togs 3 silvermedaljer. Simon Kappling i Open, Henrik Wahlman i MP40 och Ture Valtonen i J18.

ParSM spelades i Västervik och där var det våra juniorer som visade vägen. Ture Valtonen tog tillsammans med Dennis Augustsson från Allingsås hem guldet och Stig Hangvar tillsammans med Max Ringbom från Tyresö kammade hem bronset.

Prisutdelning för KM, Seriespel och Random Doubles

För att inte krocka med Övertid förlägger vi prisutdelningen i anknytning till VinterSeriespelet nr 2 den 8/11. Om man inte kan/vill vara med på rundan men vill ta emot sitt pris är man välkommen att dyka upp 12:30 då vi räknar med att alla grupper hunnit i mål och att vi får då en liten publik för utdelningen (alltid kul med applåder!).

VinterSeriespelet

Vi drar igång VinterSeriespelet på söndag den 1/11. 10:00 startar rundan, incheckning osv går till på samma sätt som under vanliga Seriespelet. Var anmäld innan 09:00 på morgonen om du vill vara med och se till att vara incheckad innan 09:30.

Grupperna läggs upp mellan 09:30-09:45.

Här har vi länken till första eventet:

https://tjing.se/event/c2ed919e-46e7-4acf-af9f-0ce0dc63bb1f/playerlist

Arbetsdagar

Vi har under säsongens gång haft ett antal arbetsdagar och vi vill tacka för att så många ställt upp och hjälpt till. Med allt som vi behövt göra för att hålla banan igång, klippning av gräs, plocka skräp och hålla fairways fina. Korgbytena gick ungefär 100ggr snabbare än vi trodde eftersom så många ställde upp.

Hela 32 olika individer har varit med på arbetsdagarna (ungefär 20 fler än förra året) och många har varit med vid flera tillfällen. Det har underlättat arbetet enormt då vi i Utskott och Styrelse känner att vi inte måste göra allt själva utan får hjälp och stöd av er. Stort tack för alla som varit med och hjälpt till! Även till er som gjort saker på banan utanför arbetsdagarna, tagit med sig en påse på rundan och plocka skräpet man sett eller slängt undan pinnar och grenar från fairways är minst lika viktigt som att hålla gräsmattorna fina och trimmade.

Auktion 2020-2

På fredag 23/10 drar vi igång årets andra auktion. Man kommer ha fram till fredag veckan efter 30/10 att lägga bud och all vinst går till klubben.

Tack vare förra auktionens intäkter kunde vi köpa in en Klippo (grym gräsklippare) samt göra service upp både den och våra trimmers. 

Auktionen kommer inte gå av stapeln i denna grupp utan i vår köp och sälj grupp som ni hittar här:

https://www.facebook.com/groups/LinkopingDiscgolf.Borttappat.Upphittat.Kop.Salj

Vi kommer efter auktionens slut och allt är räknat och klart berätta vilka datum som passar bäst för att hämta upp discarna. Inga discar kommer skickas iväg utan man måste komma till containern och hämta upp det man köpt.

Stort tack för denna säsong, vi ses på VinterSeriespelet!